Boerderijwinkel

Boerderijwinkel

Boerderijwinkel

Veel consumenten willen tegenwoordig meer weten over waar hun eten nou precies vandaan komt en waarom het daar vandaan komt. Aardappelen uit Egypte, fruit uit Zuid-Amerika. Kan dat allemaal niet wat lokaler en daarmee ook duurzamer? Wanneer een product uit eigen regio komt noemen we dat een streekproduct. Streekproducten kenmerken zich door het duurzame karakter. Het is niet alleen maar duurzaam omdat het uit de eigen streek komt en daardoor weinig kilometers aflegt naar de consument, maar ook omdat de boeren die het voedsel produceren duurzaam te werk gaan. Dit wordt door steeds meer mensen gewaardeerd. Streekproducten zijn niet het product van overproductie en daardoor vaak zeer smaakvol. Wil je streekproducten het liefst zo dicht mogelijk bij de producent kopen? Dan kun je het best naar een boerderijwinkel gaan.

Wat verkoopt men bij een boerderijwinkel?

Wat men bij een boerderijwinkel verkoopt is veelal afhankelijk van of het een melkveebedrijf betreft of een akkerbouwbedrijf. Bij een akkerbouwbedrijf koop je veelal aardappelen en verschillende soorten groenten, zoals bloemkool en spruitjes. Bij een melkveebedrijf koop je veelal zuivel en kaas. De lekkerste soorten yoghurt, vla en boerenkaas, maar ook kwark en boter kun je in dit soort winkels vinden. Vaak worden er ook nog andere soort producten aangeboden die van andere boerenbedrijven of imkers uit de buurt komen, zoals eieren, honing, jam en siropen. Je kunt er zeker van zijn dat dit allemaal streekproducten zijn.

Kun je ook vlees kopen bij een boerderijwinkel?

Of je ook vlees kunt kopen bij een boerderijwinkel hangt van het type boerderijwinkel af, maar in veel gevallen kun je wel degelijk vlees kopen. Het vlees wat in een boerderijwinkel verkocht wordt is vaak ingevroren en afkomstig van de slacht van de eigen koeien. Zo weet de eigenaar of eigenaresse zeker wat hij of zij aanbiedt; alleen maar het beste vlees van koeien (of varkens) die altijd met liefde zijn verzorgd en die veel buiten hebben gelopen. Dus heb je zin in een rollade, riblap, entrecote, biefstuk of sukadelap of heb je gehakt nodig voor door een lekkere pasta? Informeer eens bij een boerderijwinkel bij jou in de buurt of zij dat ook verkopen.

Een bezoek aan een boerderijwinkel

Vaak is de winkel niet het belangrijkste onderdeel van de business van de boer. Kijk daarom altijd voorafgaand aan een bezoek op de website voor de openingstijden. Neem gerust de tijd voor een bezoekje, want de eigenaar staat je graag te woord over hoe de producten worden gemaakt. Een bezoekje aan een boerderijwinkel wordt zo een hele belevenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *