Rijles Delft

Rijles Delft

Rijles Delft

Als je eindelijk de leeftijd van 16,5 jaar hebt behaald, dan kan je er voor kiezen om autorijlessen te volgen. Je denkt misschien dat je moet wachten tot je 18 jaar bent, maar dat is dus al een tijdje niet meer. Vanaf 16,5 jaar kan je beginnen met de lessen en als je dan 17 jaar bent, mag je ook afrijden. En kan je echt nog niet wachten, dan zou je je theorie-examen zelfs al op je 16e levensjaar kunnen halen. Maar natuurlijk kan je er ook voor kiezen om op latere leeftijd te beginnen met autorijlessen. Het fijne is dat waar je ook les wilt volgen, of je nu rijles in Delft, Middelburg, Krommenie of Zaandam wilt, er is altijd wel een goede rijschool bij jou in de buurt is.

Ga je voor een pakket?

Naast dat er dus erg veel rijscholen zijn, kan je ook vaak heel snel beginnen met de autolessen. Dat is natuurlijk erg fijn, als je dus hebt besloten dat je je rijbewijs wilt gaan halen. Als je eenmaal een goede school hebt uitgekozen, misschien door in je omgeving te vragen waar mensen lessen hebben gevolgd of door een aantal Google recensies door te nemen, zou je er voor kunnen kiezen om een pakket aan te schaffen. Veel autorijscholen bieden dit namelijk aan. Je kan dan een hoop kosten besparen. In zo’n pakket zitten dan een x-aantal lessen en soms zelfs het bedrag dat je moet betalen voor je theorie en/of praktijk. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en betaal je gewoon 1 bedrag, in plaats van per les af te rekenen. Doe je dit laatste wel, dan moet je toch wel uitgaan van ongeveer 40 à 60 euro per uur. Autorijlessen volgen is dus geen goedkoop iets.

In wat voor auto ga je rijden?

Een andere vraag die je voor jezelf moet gaan beantwoorden, is of je in een schakelauto of automaat wilt gaan rijden. Althans, als de rijschool deze optie aanbiedt. Want niet bij elke autorijschool kan je vandaag de dag ook in een automaat lessen. Maar bij steeds meer scholen wel. En dat is goed nieuws, want dit zal de toekomst zijn. Het is al de normaalste zaak van de wereld in de rest van de wereld, alleen in Europa lopen we nog een beetje achter.

Automaatcode 78 op je rijbewijs

Rij je in Nederland in een automaat af, dan mag je op dit moment alleen nog maar, met je rijbewijs, in een automaat gaan rijden. Misschien dat dit in de toekomst wordt afgeschaft, en dat je dan ook in een schakel mag rijden, maar vooralsnog krijg je de automaatcode 78 op je rijbewijs. Wat dus inhoudt dat je alleen in een automaat mag rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *